Японський виробник шин Bridgestone Europe продає свої активи у росії

Японський виробник шин Bridgestone Europe продає свої активи у росії

Японський виробник шин Bridgestone Europe заявив, що продає свої активи у росії диверсифікованій холдинговій компанії S8 Capital.

Про це японська компанія повідомила в офіційному пресрелізі. При цьому угода між двома компаніями отримала всі потрібні нормативні дозволи. Вона містить в собі продаж заводу з виробництва шин в Ульяновську та відділ продажів і маркетингу в Москві.

У рамках угоди до холдингової компанії S8 Capital перейдуть і приблизно 1000 співробітників, які працювали на Bridgestone Europe.

Компанія з Японії працювала на території російської федерації ще з 1998 року. Уся виробнича діяльність Bridgestone Europe там була припинена ще в березні 2022 року, після того, як росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, а пошук покупця почався в жовтні минулого року.

Крім Bridgestone Europe, російський холдинг S8 Capital Армена Саркісяна придбав й інші бізнеси. Зокрема, у травні був куплений шинний завод німецької компанії Continental у Калузі, а також підприємства холдингу "Кордіант" у Ярославлі та Омську.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент росії Володимир Путін перетворив бойкот країн Заходу через повномасштабне вторгнення в Україну на надприбутки для своєї еліти. Як зазначається, коли західні компанії мають намір вийти з російського ринку, Путін ставить їм вигідні для нього та його еліт умови. У деяких випадках компанії змушені ставити низькі ціни на продаж свого бізнесу, а в інших випадках - бізнес незаконно захоплюється у власність російських еліт.

Головне