Японія виділила Україні 37 млн доларів на системи виявлення дронів

Японія виділила Україні 37 млн доларів на системи виявлення дронів

Японія виділила Україні 37 млн доларів на закупівлю систем для виявлення дронів, аби висловити свою стійку підтримку українському народові.

Про це під час брифінгу з головою МЗС України Дмитром Кулебою розказала міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава. Як зазначається, ці гроші будуть спрямовані до трастового фонду НАТО, а вже звідти будуть витрачені на системи виявлення БпЛА.

"Я ще раз рішуче засуджую триваючі ракетні та безпілотні атаки росії на різні райони, в тому числі Київ. Під час навіть новорічних свят. І висловлюю свої щирі співчуття жертвам цих атак, я ще раз хотіла висловити свою повагу мужності українського народу, який так довго обороняється проти російської агресії", - наголосила Камікава.

Вона наголосила, що Японія сповнена рішучості підтримувати Україну, щоб в державі знову запанував мир. Водночас її візит до Києва в неділю, 7 січня, свідчить про підтримку України з боку її країни. Тому Японія допоможе у закупівлі систем для виявлення безпілотників.

"Японія активно просуває підтримку України, в рамках нашої підтримки Японія нещодавно вирішила внести 37 млн доларів до трастового фонду НАТО, щоб забезпечити систему виявлення безпілотних літальних апаратів", - зазначила міністерка.

Також Японія надає п'ять мобільних газотурбінних генераторів та сім трансформаторів, які допоможуть України пройти зимовий період. Камікава додала, що 7 січня офіційно надасть ці обладнання.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава прибула до Києва вранці 7 січня.

Головне