Японія, Велика Британія та Італія спільно розроблятимуть новий сучасний винищувач

Японія, Велика Британія та Італія спільно розроблятимуть новий сучасний винищувач

Японія, Велика Британія та Італія підписали угоду, згідно з якою спільно будуть розробляти новий сучасний винищувач. Для цього буде створена спеціальна організація.

Про це повідомило інформаційне агентство АР. Як зазначається, три країни вирішили зміцнити свою співпрацю перед обличчям загроз, які створюють Китай, росія та Північна Корея.

За словами міністра оборони Японії Мінору Кіхари, розробка винищувача Італією, Японією та Британією є "незамінною для забезпечення переваги в повітрі та забезпечення ефективного стримування".

Міжнародна урядова організація, яка буде створена за сприяння цих країн, стане керівною для спільного підприємства приватного сектору. До нього входять японська Mitsubishi Heavy, британська BAE Systems PLC та італійська Leonardo. Саме вона будуть наглядати за розробкою сучасного винищувача. Головою організації стане японський чиновник. Спільним підприємством керуватиме італійський представник. Цих посадовців збираються регулярно змінювати кожні кілька років.

Стелс-винищувач, який буде створений під керівництвом Японії, Британії та Італії, має на меті покращити військовий потенціал, розвиток та стратегічні переваги для країн. Він також має примножити стабільність в Індо-Тихоокеанському регіоні та глобальної безпеки. Ймовірно, в експлуатацію літак введуть до 2035 року. Його оснащать радаром, що надаватиме в 10 тис. разів більше даних, ніж нинішні системи. Це дасть суттєву перевагу літаку в бою.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міноборони Північної Кореї заявило, що вважатиме будь-яке втручання США у її супутникові операції рівнозначним оголошенню країні війни

Головне