Японія повідомила про ще одне територіальне вторгнення Китаю менш ніж за тиждень 

Японія повідомила про ще одне територіальне вторгнення Китаю менш ніж за тиждень 

Японія висловила офіційний протест Китаю через порушення своїх територіальних вод. Інцидент стався 31 серпня, коли китайське військово-морське дослідницьке судно увійшло в японські води біля узбережжя префектури Каґосіма, пише Reuters.

За даними Міноборони Японії, судно було виявлено близько 6-ї ранку за місцевим часом і покинуло територіальні води протягом двох годин. У МЗС країни висловили "глибоку стурбованість і протест" представнику китайського посольства, нагадавши також про попереднє порушення повітряного простору Японії китайським військовим літаком 26 серпня.

Видання наголошує, що ці інциденти відображають зростаючу військову активність КНР поблизу Японії та навколо Тайваню, що викликає занепокоєння в Токіо. У відповідь Японія посилює свої оборонні можливості, стверджуючи, що це необхідно для стримування Пекіна від використання військової сили для просування своїх територіальних претензій в регіоні.

За інформацією національної телерадіокомпанії NHK, суботній інцидент став десятим за останній рік випадком проходу китайського військово-морського розвідувального судна через територіальні води Японії. Якщо врахувати підводні човни та інші розвідувальні судна, кількість таких порушень сягає 13.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 26 серпня Японія заявила про безпрецедентний випадок порушення її повітряного простору китайським військовим літаком. Розвідувальний борт Y-9 був помічений поблизу віддалених островів Дандзьо в Східно-Китайському морі. Цей інцидент став першим зафіксованим випадком, коли Токіо звинуватило Військово-повітряні сили Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) у такому порушенні.

Головне