Японія потерпає від сильних злив: в регіоні Ното є загиблий та десятки зниклих безвісти

Японія потерпає від сильних злив: в регіоні Ното є загиблий та десятки зниклих безвісти

У регіоні Ното, що в префектурі Ісікава, одна людина загинула, а понад 10 осіб вважаються зниклими безвісти після потужних дощів 21 вересня.

Про це повідомляє Kyodo News.

Метеорологічне агентство Японії зафіксувало рекордні 120 міліметрів опадів на годину в місті Вадзіма, що є найвищим показником з початку ведення спостережень. Утворення лінійних дощових смуг спричинило інтенсивні зливи в регіоні.

Це був найсильніший дощ відтоді, як почали вести облік”, - зазначає Kyodo News.

Влада префектури Ісікава заявила, що трьох людей знесло річковими потоками у муніципалітетах Судзу, Вадзіма і Ното. Багато будинків у регіоні затоплені, понад 5,2 тисячі домогосподарств залишилися без електропостачання.

За даними Міністерства земельних ресурсів, станом на 11 ранку в префектурі вийшло з берегів понад 10 річок. Оскільки деякі дамби були пошкоджені внаслідок землетрусу 1 січня, агентство закликало до швидкої евакуації, заявивши, що повінь може статися навіть за низького рівня води”, - додає видання.

Через сильний дощ у різних місцях були закриті автомагістралі та дороги. У регіонах Тохоку і Хокуріку кількість опадів за 24 години до 6 ранку в неділю, за прогнозами, досягне 150 мм.

Як писав "Ми-Україна" раніше, сильні зливи та повені, що продовжуються в країнах Центральної та Східної Європи, призвели до загибелі щонайменше 16 осіб.

Головне