Японія планує надати Україні $3,3 млрд позики від російських заморожених активів

Японія планує надати Україні $3,3 млрд позики від російських заморожених активів

Японія розглядає можливість надання Україні кредиту на суму 3,3 мільярда доларів, джерелом фінансування цієї позики можуть стати відсотки, нараховані на заморожені активи росії. Про це повідомляє японське видання Kyodo.

Члени "Великої сімки" координують розподіл допомоги після того, як їхні лідери домовилися під час саміту в Італії в червні виділити 50 мільярдів доларів на підтримку України.

Сполучені Штати та Європейський Союз нададуть по 20 мільярдів доларів, а Японія, Велика Британія та Канада розділять між собою решту 10 мільярдів доларів, повідомили джерела.

G7 планує запустити проєкт до кінця цього року.

Нагадаємо, уряд Німеччини має намір затвердити фінансовий план на 2025 рік, кабмін розраховує, що потужне економічне зростання допоможе зменшити дефіцит бюджету, який наразі оцінюється у 17 мільярдів євро. Про це повідомило видання Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за даними на ранок 17 липня, вже тиждень - починаючи з 10 числа - російські військові кораблі, здатні нести крилаті ракети "Калібр", не виходили на бойове чергування в акваторії Чорного та Азовського морів. Про це повідомила пресслужба Військово-морських сил ЗСУ.

 

 

Головне