Японія передасть піротехнікам ДСНС України машини механізованого розмінування

Японія передасть піротехнікам ДСНС України машини механізованого розмінування

Заступник міністра внутрішніх справ України, Богдан Драп'ятий оголосив, що піротехнічні екіпажі ДСНС отримають від уряду Японії 22 машини механізованого розмінування.

Цю інформацію він заявив після зустрічей з керівництвом Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), повідомила пресслужба МВС.

Українська делегація також обговорила майбутні кроки у розвитку співпраці в галузі протимінної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Турецький" мирний план: чи дійсно Ердоган пропонує завершити війну в Україні

До кінця поточного року Україна отримає від Уряду Японії та JICA 14 машин механізованого розмінування, а решту вісім  – до квітня наступного року. Зазначено, що 12 з них будуть виготовлені компанією NIKKEN, а ще 10 – іншим японським виробником.

Крім того, українська делегація відвідала виробництво машин механізованого розмінування NIKKEN та тренінговий центр для операторів спецтранспорту у префектурі Яманаші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запрацював Реєстр збитків, завданих росією: хто і як може подати заяву і яка від цього користь

Нагадаємо, Міжнародні партнери виділили понад 700 млн доларів на гуманітарне розмінування України. Відомо, що допомогу надали США, Швейцарія, Норвегія, країни ЄС, Японія, Нідерланди, Німеччина.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Кабінет міністрів України призначив Андрія Сибігу першим заступником міністра закордонних справ. Він раніше обіймав посаду у Офісі президента.

Головне