Якщо війська КНДР увійдуть в Україну у Конгресі США можуть розглянути "прямі воєнні дії", - республіканець Тернер

Якщо війська КНДР увійдуть в Україну у Конгресі США можуть розглянути

Голова комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майкл Тернер заявив, що США повинні розглянути можливість вжиття “прямих військових дій”, якщо війська КНДР вступлять у війну в Україні.

Про це пише газета The Hill.

За його словами, адміністрація Байдена та віцепрезидентки Камали Гарріс "повинна чітко дати зрозуміти, що вступ північнокорейських військ у цей конфлікт є червоною лінією для Сполучених Штатів". 

“Якщо війська Північної Кореї увійдуть на суверенну територію України, США необхідно серйозно розглянути можливість вжиття прямих воєнних дій проти військ Північної Кореї”, - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остін підтвердив присутність військових КНДР у росії

Крім того, Тернер розповів, що давно оскаржував позицію щодо обмеження використання Україною зброї США проти цілей на території росії. 

“Якщо північнокорейські війська атакують українські території з росії, то Україна має отримати дозвіл на використання американської зброї у відповідь”, - сказав Тернер.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда та його південнокорейський колега Юн Сок Йоль засудили відправку Північною Кореєю військ до росії для участі у війні проти України як загрозу глобальній безпеці. Лідери двох країн провели зустріч на вищому рівні та засудили відправлення військ КНДР до росії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, КНДР передала росії ракети та військовослужбовців для участі у війні проти України, очікуючи технології для розробки тактичної ядерної зброї.

Головне