Якщо росія нападе: Сунак оцінив здатність Британії захиститись

Якщо росія нападе: Сунак оцінив здатність Британії захиститись

Велика Британія має спроможності відбити напад росії, якщо агресор на це наважиться. На цьому наголосив британський прем'єр Ріші Сунак, пише The Telegraph. 

На питання, чи зможе країна себе захистити "належним чином" у разі якщо росія розверне зброю у її бік, він відповів ствердно.

"Так, і моє першочергове завдання — забезпечити безпеку всім. На жаль, світ стає менш безпечним, і ми це ясно бачимо по ситуації у росії та Україні", - заявив Сунак.

Він також наголосив на тому, що заради цього уряд Британії наростив інвестиції в оборонну галузь. 

Як відомо, 12 січня Ріші Сунак перебував з офіційним візитом у Києві. Він оголосив про надання Україні 2,5 млрд фунтів військової допомоги для українських захисників, 200 млн фунтів з них витратять для швидкої закупівлі та виробництва тисяч військових БпЛА. На додачу, під час його візиту Україна та Велика Британія підписали угоду про взаємодію в оборонній сфері

Нагадаємо, очільник військового комітету НАТО Роб Бауер раніше заявив, що сили Альянсу Сили ведуть підготовку до "тотальної війни" з росією, яка потенційно може розпочатися упродовж наступних двох десятиліть. Він додав, що до цього слід підготуватися також і цивільному населенню, зокрема бути готовими до потенційного призову на військову службу. Про перспективу "великої війни" населення свої країн попередили Швеція, Естонія, Британія та ще низка урядів. Так, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що росія може напасти на НАТО через 5-8 років.

Як писав "Ми-Україна" раніше, британський Королівський флот анонсував перший за майже десятиліття пуск ядерної ракети типу Trident 2. З борту атомного ударного підводного човна HMS Vanguard буде випущена одна така ракета без ядерної боєголовки.

 

Головне