Якщо рф переможе, по всій Європі з'являться "двійники Путіна", - Чолаку

Якщо рф переможе, по всій Європі з'являться

Якщо у війні переможе не Україна, Європі доведеться зіткнутися з активізацією популістських сил з проросійською позицією. На цьому наголосив прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку.

"Чи можете уявити, скільки "двійників Путіна" ми отримаємо серед деяких європейських політиків-популістів?", - наводить його слова Bloomberg.

Політик запевнив, що Румунія і надалі "багатомірно" підтримуватиме Україну попри те, що низка європейський партнерів стали виявляти ознаки втоми від повномасштабної війни, яка триває в Україні вже понад півтора роки. За словами Чолаку, ще одним фактором, який дещо затьмарює російсько-українську війну став конфлікт на Близькому Сході. Водночас румунський прем'єр заявив, що бойові дії між Ізраїлем та ХАМАС, скоріше за все, завершаться скоріше, аніж війна в Україні. 

"Румунія продовжить допомагати Україні, попри політичні витрати. Ці політичні витрати менш важливі, ніж прецедент, який створить перемога рф", - заявив Чолаку.

За оцінкою прем'єр-міністра, його країна зіграла одну з найважливіших ролей у підтримці "економічної лінії життя" України, посприявши експорту збіжжя. Він зауважив, що Румунія наростила спроможності відправлення українських зернових з 0,5 млн тонн на початку великої війни до 3 млн тонн нині. У планах - довести ці обсяги до 4 млн тонн. 

Нагадаємо, минулого місяця президент Володимир Зеленський провів зустріч із румунським прем'єром Чолаку, який приїхав до Києва з робочим візитом. Сторони обговорювали подальшу оборонну співпрацю для посилення захисту півдня України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці жовтня Румунія встановила систему протидії безпілотникам на кордоні з Україною.


 

 

Головне