Якщо рф не перемогти, то вона знову нападе, - Дуда

Якщо рф не перемогти, то вона знову нападе, - Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що якщо росію не перемогти зараз, то вона знову нападе. При цьому в Україні вирішується доля спільної безпеки.

Про це польський лідер заявив в інтерв’ю Polska Agencja Prasowa. За його словами, підтримка України Польщею є очевидною.

Дуда наголосив, що польська влада, незалежно від того, з якого політичного табору вона походить, ймовірно, буде продовжувати таку саму політику щодо України, яка здійснюється в інтересах Польщі та Європи.

Він відповів на питання щодо того, чи варто збільшити військову підтримку України. Як підкреслив Дуда, якщо росію не перемогти, то вона нападе знову. При цьому Польща вже надала українським оборонцям велику підтримку. Зокрема, вона надіслала понад 300 танків, понад сотню одиниць бронетехніки та іншу зброю та боєприпаси. Крім того, українці отримали від поляків безліч бронежилетів, касок та спорядження.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда поновив на посаді прем'єр-міністра країни Матеуша Моравецького. Він обіймав цю посаду з 2017 року. Тепер Моравецький буде очолювати та керувати Радою міністрів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, польські перевізники, які вже більш як 10 днів страйкують на кордоні, блокують навіть вантажні машини з гуманітарною допомогою та паливом. Заступник голови Мінрозвитку громад Сергій Деркач заявив про інформування польської сторони про ці факти, оскільки Варшава заявляла про "безперешкодний перетин таких вантажів".

Головне