Якщо НАТО нападе: Лукашенко назвав умову для застосування ядерної зброї

Якщо НАТО нападе: Лукашенко назвав умову для застосування ядерної зброї

Білорусь застосує ядерну зброю, якщо на країну буде скоєно напад. Про це розповів самопризначений президент РБ Олександр Лукашенко.

"Як тільки вони нападають на нас (НАТО є НАТО. Американці та поляки - вони вже вишикувалися вздовж кордону, особливо польського. Знаємо, що керівництво Польщі вже потирає руки), ми застосовуємо ядерну зброю. І росія за нас втягується", - зазначив він під час зустрічі зі студентами.

Лукашенко наголосив, що усвідомлює, що на такі кроки буде відповідь.

"Тому росія весь арсенал застосує. А це вже світова війна. Цього не хоче і Захід. Вони до цього не готові", - заявив він.

Самопроголошений лідер назвав власну "червону лінію". За його словами - це держкордон.

"Наступили на нього - відповідь буде миттєвою. Ми до цього готуємося", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто першим застосує ядерну зброю, той проклятий, - Дуда

Нагадаємо, днями Путін заявив про необхідність змінити доктрину ядерного стримування. Зокрема, рф тепер хоче завдавати ядерного удару по неядерній державі у випадку атаки дронів. У ЄС відреагували на заяви російського диктатора та заявили, що це не змінить позицію блоку стосовно підтримки України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським заявила, що Путін може напасти на Польщу, країни Балтії та інших союзників НАТО.

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.