Якщо ми будемо повертати по одній українській дитині в день, нам треба на це 55 років, — омбудсман

Якщо ми будемо повертати по одній українській дитині в день, нам треба на це 55 років, — омбудсман

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що якщо Україна буде повертати 1 дитину кожного дня, їй знадобиться 55 років. Про це він повідомив на форумі "Україна. Рік 2024".

"Українські діти для росіян - це ресурс. Вони всіх українських дітей записують у військові організації, вони виховують з них солдатів. Вони промивають мізки нашим дітям. Вони в майбутньому повинні бути членами російської армії і будуть воювати проти нас або проти іншої країни, в тому числі проти тих країн, які зараз займають позицію "це ж нас не стосується", — наголосив Дмитро Лубінець.

Також наголосили, що Україна вимагає, щоб всі дії рф були визнані геноцидом проти українців.

"І вони вчиняють геноцид по відношенню наших українських дітей і наших громадян України. Якщо ми будемо повертати 1 дитину кожного дня, нам треба буде 55 років. Чи є у нас такий час? Ні, немає", - підкреслив омбудсмен.

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, коли Україна може підписати угоду у сфері безпеки зі Сполученими Штатами Америки.

Як зазначив голова ОПУ на полях форуму "Україна. Рік 2024", безпекову угоду зі США буде підписано, скоріше за все, після голосування Конгресом за допомогу Україні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Шмигаль розповів, скільки ще часу Україна може розраховувати на підтримку партнерів. Про це він повідомив на форумі "Україна 2024".

За словами прем'єра, допомога партнерів складається із військової допомоги та прямої бюджетної підтримки.

Головне