Якщо дати росії паузу, то у 2028 році вона зможе атакувати інші країни, - Зеленський

Якщо дати росії паузу, то у 2028 році вона зможе атакувати інші країни, - Зеленський

Якщо росії дати паузу, то у 2028 році вона матиме достатньо сили, щоб атакувати інші країни. Відповідну заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час виступу на пленарній сесії третього саміту Європейської політичної спільноти.

За його словами, зараз росіяни розглядають різні сценарії. І один з них - заморозка війни в Україна.

"Я буду з вами відвертим. Зараз росія розглядає різні сценарії. Один з них особливо небезпечний. Якщо у цій агресії проти України буде будь-яка пауза, буде будь-яка заморозка ситуації, то буде новий критичний момент - 2028 рік. Якщо росії дати адаптуватися зараз, то 2028 року Кремль зможе відновити розбитий нами військовий потенціал і у росії буде достатньо сили атакувати країни, які у фокусі російської експансії… Це чітка інформація від нашої розвідки і ми сигналізуємо вам про це, - зазначив президент України. 

Разом з тим він додав, що росіяни роблять висновки зі своїх помилок та адаптуються до нових умов.

"росія шукає можливості заморозити ситуацію та адаптуватися, робить висновки зі своїх помилок та готується йти далі. Будь ласка, пам'ятайте, що найбільш небезпечний ворог це той, який зробив висновки та підготувався", - наголосив президент України.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Кремлі не очікували, що війна може перекинутися на територію росії, а тому до цього і не готувалися, заявив військовий експерт Сергій Грабський.

Головне