Якби Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві, - Гарріс

Якби Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві, - Гарріс

Кандидати у президенти США Камала Гарріс та Дональд Трамп провели прямі теледебати на ABC News. Гарріс зазначила, що якби Трамп був президентом, то російський диктатор Володимир Путін би швидко захопив би Київ.

Дебати відбулися менш ніж за два місяці до виборів, запланованих на 5 листопада.

Кандидат також обговорювали війну росії проти України.

Трамп розкритикував Байдена, заявивши, що після початку війни той "навіть не спробував зв'язатися з Путіним" і не "розуміє, як вести з ним переговори". На думку Трампа, це може призвести до Третьої світової війни, оскільки Путін має ядерну зброю, і цю загрозу всі ігнорують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трампу більше не можна довіряти владу": ексвіцепрезидент США заявив, що голосуватиме за Гарріс 

Гарріс відповіла, що Трамп симпатизує диктаторам і мріє стати одним із них.

"Дональд Трамп слабкий і неправий у питаннях національної безпеки та зовнішньої політики. Добре відомо, що він захоплюється диктаторами, хоче стати диктатором у перший же день за власним бажанням", - сказала лідеркавід демократів.

Вона також наголосила, що світові автократи чекають на його перемогу, щоб маніпулювати ним.

Гарріс додала, що Трамп планує завершити війну, просто капітулювавши перед Путіним. Вона підкреслила, що їхня боротьба йде між ними, а не з Байденом.

"Наші союзники по НАТО дуже вдячні, що ви більше не президент. Якби Дональд Трамп був президентом, путін сидів би зараз у Києві, придивляючись до решти Європи, починаючи з Польщі", – звернулася Гарріс до Трампа.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Чернєв вважає, що США близькі до ухвалення рішення про далекобійну зброю для України.

Головне