Якби росія напала на Угорщину, то країна не захищалася б, — помічник Орбана

Якби росія напала на Угорщину, то країна не захищалася б, — помічник Орбана

Балаш Орбан, помічник прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, викликав обурення своєю заявою щодо гіпотетичного російського вторгнення в Угорщину. Про це повідомило видання Bloomberg.

За повідомленням Bloomberg, Балаш Орбан, який не є родичем прем'єр-міністра, висловив думку, що Угорщина не чинила б опору у разі нападу росії.

"Ми, напевно, не зробили б те, що зробив президент Зеленський два з половиною роки тому, тому що це безвідповідально. Тому що, очевидно, він поставив свою країну на військовий захист, усі ці люди загинули, уся ця територія була втрачена", - заявив помічник Орбана.

Ця провокаційна заява викликала негайну реакцію угорських політиків. Лідер опозиції Петер Мадьяр закликав Балаша Орбана подати у відставку. Колишній прем'єр-міністр Ференц Дюрчань висловив занепокоєння у Facebook, припустивши, що нинішній уряд Орбана може бути готовий здати країну Росії без бою.

Ці коментарі загострили дискусію щодо зовнішньої політики Угорщини та її позиції щодо російської агресії, викликавши серйозне занепокоєння як всередині країни, так і серед міжнародних партнерів.

Нагадаємо, внаслідок нічного ракетного удару окупантів по готелю в Кривому Розі, двоє людей загинули, це жінка та чоловік. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр нафти Індії Панкадж Джайн заявив, що його країна не буде закуповувати скраплений природний газ (СПГ), вироблений у російському проєкті "Арктик СПГ 2", який перебуває під санкціями.

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.