Як би важко нам не було, але точно не буде соромно: Залужний привітав військових з Днем ЗСУ

Як би важко нам не було, але точно не буде соромно: Залужний привітав військових з Днем ЗСУ

Україна 6 грудня відзначає День Збройних сил України.  Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до україньбких захисників та привітав їх з цим святковим днем.

"Схиляю голову перед вашим подвигом! Перед кожним солдатом, сержантом і офіцером. Особливо перед тими, хто сьогодні у вогні боїв та під обстрілами, у холодних замерзлих окопах та руїнах міцно тримає оборону та нищить підступного ворога. Саме ви, незважаючи на звання та посади, стоїте за майбутнє наших дітей. Це те, заради чого ми боремося, не маючи права на поразку", - сказав він зверненні.

День ЗСУ був встановлений у 1993 році відповідною постановою Верховної Ради. Дата свята була приурочена до дня прийняття закону "Про ЗС України", який був проголосований 6 грудня 1991 року. 

Як відомо, починаючи з 2014 року кількість жінок у ЗСУ зросла у 2,5 раза, а представниць офіцерського складу побільшало всемеро. Так, станом на початок березня цього року у лавах українського війська нараховувалось 60 538, з них військовослужбовиць – 42 898 осіб. Число офіцерок зросло до 7416 осіб, що практично всемеро більше, ніж у 2014-му.

Нагадаємо, напередодні, 5 грудня, Україна разом з усім світом відзначала Міжнародний день волонтера. Президент Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний з цієї нагоди звернулися до українців та привітали усіх причетних зі святом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, армія рф у ніч з 5 на 6 грудня випустила по мирних українських містах та селах майже 50 ударних БпЛА. Нічне протистояння між "шахедами" ворога та українською ППО завершилось із рахунком 41/48

Головне