Ядерна міжконтинентальна ракета "Сармат" вибухнула під час випробувань у росії

Ядерна міжконтинентальна ракета

На ракетному полігоні поблизу Плесецького космодрому в росії сталася серйозна аварія під час випробувань міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат". Про це повідомили OSINT-дослідники.

Інцидент, який, як вважають, стався 20 або 21 вересня, призвів до потужного вибуху, що залишив після себе масштабну вирву.

"Сармат" - це новітня російська стратегічна ракета, здатна нести ядерний заряд. Останнє успішне випробування цієї зброї було зафіксовано 20 квітня 2022 року. Відтоді росія неодноразово заявляла про плани подальших тестів та введення ракети в експлуатацію.

Це викликає серйозне занепокоєння щодо безпеки російських ядерних програм та потенційних наслідків таких інцидентів. Міжнародна спільнота уважно стежить за розвитком ситуації, очікуючи офіційних коментарів від російської сторони.

Аварія "Сармата" може мати значний вплив на стратегічні плани росії та загальну геополітичну ситуацію, особливо в контексті поточної напруженості у відносинах з Заходом.

Нагадаємо, ввечері 20 вересня російські війська здійснили потужний авіаудар по Харкову, застосувавши керовані авіабомби. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Ростовській області палахнула пожежа через атаку безпілотників. Про це повідомив губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.