Я вийшов задоволеним і з бажанням перекурити - Кулеба про підсумки візиту в Китай

Я вийшов задоволеним і з бажанням перекурити - Кулеба про підсумки візиту в Китай

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про деякі деталі зустрічі з китайським колегою Ван І 24 липня, де той заявив про підтримку КНР України. Про це очільник МЗС повідомив в інтерв'ю ТСН.

Дмитро Кулеба зазначив, що зустріч із Ван І стала "найдовшою і найзмістовнішою розмовою з усіх, які ми до цього мали".

"Дуже чітко і неодноразово від мого китайського колеги пролунало, що позиція щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України є непорушною для Китаю. Тому що далі, коли йтимуть дипломатичні процеси, повага до територіальної цілісності – це базовий принцип будь-якого мирного врегулювання", – зазначив Кулеба.

Щоправда, Кулеба не відповів на запитання, який саме мир Китай вважає справді "справедливим".

"Китай буде стояти тільки на боці Китаю. Ті, хто вважають, що він стоятиме на боці України чи рф, глибоко помиляються. У нас була частина розмови, присвячена розвитку наших двосторонніх відносин в економіці й торгівлі", – сказав міністр.

Нагадаємо, хакери Північної Кореї намагаються вкрасти військові секрети інших країн, щоб підтримати свою програму створення ядерної зброї. Про це повідомило видання DW.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна у ніч з 25 на 26 липня пережила чергову ворожу атаку із застосування ударних безпілотників. За даними Повітряних сил ЗС України, противник запустив 22 ударні дрони типу "Shahed" з окупованого Криму та російської Курської області.

Головне