Я той, хто зупинив Путіна: головне з першого інтерв'ю Байдена після дебатів

Я той, хто зупинив Путіна: головне з першого інтерв'ю Байдена після дебатів

Американський лідер Джо Байден дав телеканалу ABC своє перше інтерв'ю після свого не надто успішного виступу на дебатах. 22-хвилинний прайм-таймовий спецвипуск на каналі був показаний повністю "без скорочень та без редагування", наголосив інтерв'юер глави держави Джордж Стефанопулос.

У розмові Байден розповів про свій стан здоров'я, пояснив причини невдалих дебатів з Дональдом Трампом та наголосив на відсутності намірів виходити з перегонів.

Інтерв'ю Байдена телеканалу ABC: ключове

Дебати Байдена з Трампом

Чинний президент США заявив, що його виступ був просто "поганий епізод".

"Жодних ознак серйозного стану. Я був виснажений. Я не прислухався до своїх інстинктів щодо підготовки і поганої ночі... Я був хворий. Я почував себе жахливо. Насправді лікарі зі мною. Я запитав, чи вони зробили тест на COVID, тому що вони намагаються з'ясувати, що зі мною не так. Вони зробили тест, щоб дізнатися, чи маю якась інфекція, знаєте, вірус. В мене її не було. У мене просто була дуже сильна застуда", - сказав він.

Байден визнав, що мав "погані інтерв'ю час від часу", однак додав: "я не можу пригадати жодного, але я певен, що були".

"Я той, хто зупинив Путіна"

На питання, чи залишається Байден тією самою людиною, якою він, коли тільки вступив на посаду, він відповів ствердно. 

"Я був тим хлопцем, який склав мирний план для Близького Сходу, який, можливо, починає втілюватись у життя. Я також був хлопцем, який розширив НАТО. Я також був тим хлопцем, котрий підняв економіку. Усі окремі речі, які були зроблені, були ідеями, які я мав, або які я реалізував. Я рушив далі.... Щойно оголосили про 200 000 нових робочих місць. Ми рухаємось у напрямку, за який ніхто ніколи не брався. Я взявся за велику фарму. Я переміг їх. Ніхто не казав, що зможу їх перемогти. Я взявся за все те, що, як ми говорили, ми зробили, але казали, що ми не зможемо зробити", - зазначив він. 

До числа своїх досягнень він вніс згуртування країни світу навколо України. 

"Я той, хто створив НАТО майбутнє. Ніхто не думав, що я можу його розширити. Я той, хто зупинив Путіна. Ніхто не думав, що це може статися. Я той, хто організував південнотихоокеанську ініціативу з AUKUS. Я той, хто вивів 50 країн — не лише в Європі, а й за її межами, — на допомогу Україні", - зауважив Байден. 

Стан здоров'я Байдена

Президент США заявив, що певен у своєму стані здоров'я та наголосив, що зможе виконувати покладені на нього обов'язки і упродовж наступного чотирирічного терміну. 

"Чи можу я пробігти 100 метрів за 10 кроків? Ні. Але я досі у гарній формі", - зазначив він. 

Байден додав, що за його здоров'ям постійно слідують лікарі. 

"Лікарі, деякі з найкращих у світі, мандрують зі мною скрізь, куди б я не їхав. Я постійно оцінюю те, що я роблю, і вони не вагаючись, кажуть мені, якщо вважають, що щось не так", - зазначив він. 

На питання інтерв'юєра, чи готовий президент пройти незалежну медичну оцінку, яка включає неврологічні та когнітивні тести, та опублікувати результати американському народу Байден відповів так: 

"Дивіться. Я проходжу когнітивний тест щодня. Щодня я проходжу цей тест. Все що я роблю. Знаєте, я не лише веду кампанію, а й керую світом. І це не звучить як гіпербола, але ми є найважливішою нацією світу". 

Президент США також підкреслив, що тільки "Господь всемогутній" міг би переконати його вийти з президентських перегонів у США. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс продовжить надавати військову допомогу Україні, навіть якщо Дональда Трампа переоберуть президентом США.

Головне