Я не вірю, що рф весь цей час вела війну без допомоги Китаю, - прем'єрка Данії

Я не вірю, що рф весь цей час вела війну без допомоги Китаю, - прем'єрка Данії

Данська очільниця уряду Метте Фредеріксен заявила, що росія не змогла б розпочати та вести повномасштабну війну проти України весь цей час без підтримки Китаю. 

За її словами, тісна співпраця рф з Китаєм, Північною Кореєю та Іраном створює серйозну загрозу глобальній безпеці.

"Ця війна тільки про Україну, йдеться про тісні стосунки між росією і КНДР та Іраном, що викликає дуже глибоке занепокоєння з точки зору глобальної безпеки. І тут маємо ми бачити реальність - я не думаю, що росія могла б започаткувати таку повномасштабну війну в Європі та вести її без допомоги Китаю. Обговорюючи сьогоднішню ситуацію, зокрема на полі бою, ваше майбутнє у НАТО, ми маємо визнати, що уся безпекова ситуація геть змінилась", - заявила вона  підсумками саміту "Україна – Північна Європа", - сказала прем'єрка.

До саміту Фредеріксен закликала Скандинавський регіон та Європу більше інвестувати в оборонну промисловість України.

"Ми зобов'язані зберігати нашу рішучу підтримку України, тому що (російський диктатор Володимир) Путін не зупиняється. Ми домовляємося про це в скандинавському колі. Нам потрібно більше інвестувати в оборонну промисловість України, щоб Україна могла виробляти необхідну їй зброю. Вона ефективна і зброя швидше доїжджає до лінії фронту. У скандинавських країнах ми також повністю згодні з тим, що Україна належить до євроатлантичної родини", – заявила вона. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський на саміті заявив, що отримання Україною запрошення до НАТО стане потужним бар’єром від імперських амбіцій росії. 

Головне