Ізраїль у відповідь на обстріл завдав ударів по сектору Гази

Ізраїль у відповідь на обстріл завдав ударів по сектору Гази

Ізраїль провів військово-повітряну операцію і завдав прицільних ударів по сектору Гази. Саме з цієї території у вівторок, 2 травня, на ізраїльську територію прилетіли ракети, внаслідок чого постраждали цивільні люди.

Про це повідомив телеканал CNN. Як зазначається, у своїй попередній заяві Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) офіційно сповістила про запуск кількох ракет із сектора Гази. Чотири ракети були перехоплені системою протиповітряної оборони "Залізний купол", а 16 впали на відкритих територіях.

Ізраїль у відповідь атакував місце, яке ХАМАС використовував для навчання, склад зброї, та два військові об’єкти.

Відповідальність за ракетний обстріл південного Ізраїлю взяла на себе так звана "Спільна оперативна кімната" різних палестинських терористичних угруповань у секторі Гази.

Пізніще вночі Ізраїль та сектор Гази домовилися про припинення вогню. Повідомлення надійшло приблизно через 24 години після того, як Ізраїль оголосив про смерть одного з лідерів "Ісламського джихаду" Хадера Аднана.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, із сектору Газа за добу, 2 травня, запустили щонайменше 25 ракет по Ізраїлю. При цьому семеро людей дістали поранення. Як зазначається, перші три ракети впали поблизу кордону з сектором Газа на відкритій місцевості. Таким чином ізраїльські військові не активували системи ППО. Пізніше з анклаву випустили ще 22 ракети.

Внаслідок атаки дві ракети розірвалися в ізраїльському місті Сдерот. Ще чотири ракети вдалося перехопити. Інші 16 ракет впали на ненаселеній території.

Головне