Ізраїль не виключає передачу Україні військової допомоги, - Нетаньяху

Ізраїль не виключає передачу Україні військової допомоги, - Нетаньяху

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що питання скерування в Україну військової допомоги перебуває на розгляді. 

Про це пише The Jerusalem Post із посилання на заяву політика в інтерв’ю телеканалу CNN. 

На запитання про передачу Україні озброєння Нетаньяху сказав: “Я безумовно вивчаю це питання”. Він також додав, що не так давно США передали 250 тис. своїх боєприпасів, що перебували на зберіганні на ізраїльській землі Україні. 

"Це рішення США, і це добре, у мене з цим немає проблем", - прокоментував він.

Прем’єр Ізраїлю зазначив, що його країна докладає зусиль для протидії виробництву Іраном зброї, яка викорчовується, серед іншого, й проти України. 

"Ізраїль також, відверто кажучи, діє способами, які я не перераховуватиму тут, проти виробництва Іраном зброї, яка використовується проти України", - зазначив він.

Нетаньяху також заявив, що готовий виконувати посередницьку роль у переговорах між Україною та росією, якщо йому знову запропонують.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ізраїльські спецслужби розпочали активну підготовку до ймовірної помсти Ірану у відповідь на атаку безпілотників по стратегічних об’єктах в країні 29 січня. Тегеран винуватить у вибухах Ізраїль, хоча той і не брав відповідальність за інцидент. 

Головне