Ізраїль наніс авіаудар по палестинському табору в Дженіні: загинули семеро осіб

Ізраїль наніс авіаудар по палестинському табору в Дженіні: загинули семеро осіб

ЦАХАЛ (армія оборони Ізраїлю) проводить воєнну операцію у палестинському таборі в Дженіні на Західному березі річки Йордан, внаслідок чого вже загинули не менше семи палестинців. Про це повідомляє Sky News.

"Під час операції загинуло щонайменше семеро палестинців, даних про втрати ізраїльтян поки не надходило", - йдеться у повідомленні.

Ізраїль вдарив по Дженіну вночі з безпілотників та вразив табір біженців. Згодом було завдано ще кілька ударів. 

В Ізраїлі удари пояснюють великою кількістю військових, яких вирішили ліквідувати за допомогою "масштабної контртерористичної діяльності". Також військові стверджують, що "ліквідували Об’єднаний оперативний центр", який "використовувався як передовий центр спостереження та розвідки, місце, де збиралися озброєні терористи".

"Ми тут не для того, щоб утримувати позиції. Головне завдання - зруйнувати безпечний притулок для терористів. Ми будемо робити це стільки, скільки буде потрібно", - прокоментував авіаудари речник ЦАХАЛу підполковник Річард Хехт.

Відомо, що в операції беруть участь близько 2 000 ізраїльських солдатів.

Нагадаємо, раніше Військово-повітряні сили Ізраїлю завдали авіаударів по військовим об’єктам на території Сирії біля столиці країни Дамаска. Це стало 17-м нападом Ізраїлю на сирійську територію з початку року. ЦАХАЛ (армія оборони Ізраїлю) зазначив, що атакують партії зброї.

Як повідомляли "Ми-Україна", ізраїльська державна оборонна компанія Rafael Advanced Defense Systems оголосила про створення унікальної системи ППО, яка здатна перехоплювати гіперзвукові ракети. 

Головне