Ізраїль готується до помсти Ірану за нещодавні вибухи

Ізраїль готується до помсти Ірану за нещодавні вибухи

Ізраїльські спецслужби розпочали активну підготовку до ймовірної помсти Ірану у відповідь на атаку безпілотників по стратегічних об’єктах в країні 29 січня. Тегеран винуватить у вибухах Ізраїль, хоча той і не брав відповідальність за інцидент. 

Про це повідомляє видання The Times of Israel.

Під загрозою не лише територія Ізраїлю. Співробітники спецслужб не виключають, що Іран може націлилися також і на ізраїльських туристів в інших країнах або вдарити до дипмісіях країни за кордоном. 

Напередодні Іран вже погрожував Ізраїлю розплатою. Один з іранських чиновників порадив Ізраїлю згадати про минулий досвід та наголосив що “ті, хто грає з вогнем, обпечуться першими у разі, якщо вирішать розв’язати регіональну війну”. 

Нагадаємо, останні ночі в Ірані були досить неспокійними. Перша серія вибухів пролунала в Ірані у ніч проти неділі. Тоді повідомлялося про пожежі на заводі з виробництва дронів та підприємствах і складах Міноборони Ірану. Наступної ночі в Ірані також було неспокійно: було здійснено удари по автоколонах, які,за даними ЗМІ, транспортували зброю та боєприпаси для бойовиків, що підтримуються Тегераном, у Сирії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні низка ЗМІ повідомили, що після серії ударів із застосуванням БпЛА по іранських стратегічних об’єктах у ніч на 29 січня, тимчасового повіреного у справах України в Тегерані викликали в Міністерво закордонних справ країни

Головне