Ізраїльський авіаудар по Тулкарму вбив чергового командира ХАМАСу

Ізраїльський авіаудар по Тулкарму вбив чергового командира ХАМАСу

Ізраїль завдав авіаудар по окупованому Західному березі річки Йордан, внаслідок якого загинуло дев’ять бойовиків, включаючи місцевого командира ХАМАС.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на ЗМІ бойовиків ХАМАС і ізраїльських військових.

Ізраїльські військові заявили, що перший авіаудар на Західному березі влучив у транспортний засіб поблизу міста Тулькарм, націлившись на бойовиків, які, за їх словами, готували напад. 

За інформацією ХАМАСу, серед загиблих був командир їхньої бригади в Тулькармі, а “Ісламський джихад” заявив, що інші чотири загиблих були їхніми бійцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран проти Ізраїлю та знову ризик великої війни на Близькому Сході: що треба знати

Другий авіаудар у цьому районі стався через кілька годин і був спрямований на групу бойовиків, які обстріляли ізраїльські війська під час контртерористичної операції в Тулькармі. 

“Палестинське інформаційне агентство WAFA повідомило, що під час удару загинули чотири людини, а ХАМАС заявив, що всі дев'ятеро загиблих у двох ізраїльських атаках на Західному березі річки Йордан були бійцями”, - йдеться у повідомленні. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, США посилюють військову присутність на Близькому Сході у відповідь на зростаючу напруженість після вбивства високопоставленого лідера ХАМАС - Ісмаїла Ганії - у Тегерані.

Головне