Ізраїльські військові знайшли у тунелях під сектором Гази тіла шести заручників, убитих бойовиками ХАМАС

Ізраїльські військові знайшли у тунелях під сектором Гази тіла шести заручників, убитих бойовиками ХАМАС

Збройні сили Ізраїлю виявили тіла шести заручників, убитих бойовиками ХАМАС у Газі, включно з американцем ізраїльського походження Гершем Голдбергом-Поліним. 

Про це повідомляє CNN.

Серед знайдених тіл були 23-річний Герш Голдберг-Полін, уродженець Каліфорнії, 24-річна Еден Єрушалмі, 25-річний Орі Даніно, 32-річний Олександр Лубнов, 40-річна Кармель Гат і 27-річний Альмог Сарусі.

Голдберг-Полін став однією з відомих жертв міжнародної кризи із заручниками після того, як був захоплений бойовиками ХАМАС під час нападу на музичний фестиваль Nova 7 жовтня. обування стало символом руйнівної міжнародної кризи із заручниками.

За даними Армії оборони Ізраїлю, тіла шести заручників були знайдені в тунелях під анклавом Гази, і вони були “жорстоко вбиті терористами ХАМАС незадовго до нашого прибуття”.

Президент США Джо Байден також висловив своє обурення, заявивши, що він “спустошений і обурений” цією звісткою, і висловив окрему підтримку батькам Герша, які стали голосними захисниками всіх заручників.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав ці вбивства “жахливим холоднокровним злочином” і пообіцяв продовжувати переслідувати ХАМАС, звинувачуючи його у відмові вести переговори щодо звільнення заручників.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Адміністрація президента США вкотре підтвердила готовність Сполучених Штатів захистити Ізраїль у разі нападу з боку Ірану. Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі наголосив на серйозному ставленні Вашингтона до погроз Тегерана.

Головне