Ізраїль знищив велику мережу тунелів у центрі Гази

Ізраїль знищив велику мережу тунелів у центрі Гази

Збройні сили Ізраїлю відзвітували про знищення великої мережі тунелів в центральній частині найбільшого за населенням міста Сектора Гази. Як інформує ЦАХАЛ, саме тут переховуватись лідери угруповання ХАМАС, коли їхні бойовики напали на ізраїльські кібуци 7 жовтня. 

Тунелі, про руйнування яких йдеться, з'єднували оселі, офісні приміщення та квартири-укриття топ-чиновників терористичної групи, включно з одним із засновників військового крила ХАМАС Яхья Сінваром. 

В межах підготовки операції бійці ЗС Ізраїлю сканували та вивчали мережу тунелів, а також займались збором розвідданих про її місцезнаходження. Участь у знищенні підземних об'єктів взяли формування спецпризначення інженерно-саперний військ "Яхалом" та бійців 401-ї бронетанкової бригади.

Як виявилось, тунелі бойовиків були обладнані вибухозахисними дверима та приміщеннями. У них було виявлено значні запаси харчів та питної води. ЦАХАЛ назвав мережу тунелів під Газою "підземним терористичним містом".

Раніше цього тижня військове керівництво Ізраїлю заявило, що ЦАХАЛу після завершення перемир'я у Секторі Гази 1 грудня вдалось знищити вже понад 2000 бойовиків терористичного угруповання. Сукупні втрати ХАМАС у живій силі, за оцінкою Армії оборони Ізраїлю, становлять близько 8000 осіб. 

Нагадаємо, 20 грудня Ізраїль запропонував на тиждень припинити бойові дії з метою звільнення понад тридцяти заручників, які перебувають у бойовиків. 21 грудня ЗМІ дізнались, що ХАМАС відкинув пропозицію Ізраїлю щодо установлення нового тимчасового перемир'я.

Як писав "Ми-Україна" раніше,  у грудні ЦАХАЛ визнав, що помилково вбив трьох бранців, яких бойовики ХАМАС захопили під час нападу на Ізраїль 7 жовтня. 

Головне