Ізраїль завдав удару по столиці Лівану: що відомо (відео)

Ізраїль завдав удару по столиці Лівану: що відомо (відео)

Ізраїльська армія повідомила про цілеспрямований удар по Бейруту, столиці Лівану. Ціллю атаки, за твердженням ізраїльських військових, був командир "Хезболли", якого вони вважають відповідальним за нещодавній напад на Голанських висотах, внаслідок якого загинуло 12 дітей та підлітків.

Як пише Reuters, очевидці події повідомляють про потужний вибух, який пролунав близько 19:40 за місцевим часом у південних передмістях Бейрута, які вважаються оплотом "Хезболли". Над районом удару піднявся стовп диму.

‼️An #Israeli attack was reported on #Lebanon’s capital, #Beirut. The strike targeted the southern suburbs of the city. pic.twitter.com/LZQYf3viTQ

— Kamal Korkees (@KorkeesM) July 30, 2024

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що атака була спрямована проти командира, відповідального за вбивство дітей у Маджаль-Шамсі та загибель багатьох ізраїльських мирних жителів.

Ліванські джерела в силах безпеки повідомляють, що доля атакованого командира залишається невідомою. Державне інформаційне агентство Лівану уточнило, що удар було нанесено по району навколо Ради Шури "Хезболли" в районі Харет-Хрейк.

Нагадаємо, напруження в регіоні зростало протягом останніх днів після атаки на село Маджаль-Шамс на Голанських висотах, внаслідок якої загинули діти, які грались на футбольному полі. Ізраїль та США звинуватили в цьому нападі "Хезболлу", хоча організація заперечує свою причетність.

Як писав "Ми-Україна" раніше, США активізували дипломатичні зусилля, спрямовані на запобігання повномасштабній війні між Ізраїлем та підтримуваним Іраном ліванським рухом "Хезболла". Головна мета американської дипломатії - утримати Тель-Авів від нанесення ударів по столиці Лівану Бейруту або ключових об'єктах цивільної інфраструктури. 

 

Головне