Ізраїль завдав удару по системах ППО Сирії

Ізраїль завдав удару по системах ППО Сирії

Військовослужбовці Армії оборони Ізраїлю здійснили серію ударів по південних регіонах Сирії, зосередившись на об'єктах ППО країни. Як пише Reuters, ураження зазнали щонайменше три зенітні радіолокаційні станції.

Безпілотники Ізраїлю вразили дві системи ППО поблизу міста Ес-Сувейда, одна з яких розташовувалася на військовому аеродромі. Третій удар було нанесено по радіолокаційній станції у сусідній провінції Дараа. Співрозмовники видання підкреслили, що ці об'єкти є ключовими елементами системи ППО сирійської армії у південному регіоні країни.

Як відомо, паралельно з цим Ізраїль оголосив про початок "обмеженого" наземного вторгнення на територію Лівану. За офіційними даними, у вівторок підрозділи спеціального призначення та повітряно-десантних військ Ізраїлю розпочали рейди в цій країні. У відповідь на ці дії підтримувана Іраном організація "Хезболла" заявила про запуск низки ракет по ізраїльській території. 

Нагадаємо, в результаті авіаударів Ізраїлю по території Лівану за останні тижні було ліквідовано щонайменше сімох високопоставлених командирів та посадовців "Хезболли". Одним з них став лідер угруповання Сайєд Хасан Насралла. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Іран заявив, що утримається від військової підтримки шиїтського руху "Хезболла" в Лівані. В МЗС країни заявили, що країн Близького Сходу, зокрема Лівану та Палестини, самостійно протистояти агресії з боку Ізраїлю.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.