Ізраїль завдав масованого авіаудару по об'єктах хуситів у Ємені

Ізраїль завдав масованого авіаудару по об'єктах хуситів у Ємені

Ізраїльські війська атакували в Ємені низку інфраструктурних об'єктів, пов'язаних із рухом хуситів. Про це повідомила пресслужба "ЦАХАЛ".

Відомо, що в обстрілі брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та літаки-розвідники. Вони вразили цілі, які знаходяться за 1800 кілометрів від Ізраїлю.

"Удари були завдані по об'єктах, що використовуються режимом хуситів у військових цілях у Ходейді і прилеглого порту Рас-Іса на заході Ємену", - йдеться в повідомленні.

Під обстріл потрапили електростанції та порт, які використовуються для імпорту нафти. Крім того ЦАХАЛ стверджує, що через цей порт переправляли іранську зброю.

Нагадаємо, що військова місія коаліції у Іраку під керівництвом США завершиться до вересня 2025 року, після чого відбудеться перехід до двосторонніх партнерств у сфері безпеки.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ситуація на ізраїльсько-ліванському кордоні загострюється. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант допустив ймовірне розширення військових дій Ізраїлю, в той час як на кордоні з Ліваном помічено скупчення танків.

Головне