Ізраїль завдав авіаудар по школі у Газі: відомо про щонайменше 30 загиблих

Ізраїль завдав авіаудар по школі у Газі: відомо про щонайменше 30 загиблих

Щонайменше 30 осіб були вбиті під час ізраїльського авіаудару по школі у секторі Гази, повідомляє Reuters.

За даними агентства, у школі проживали переміщені особи. Однак в Ізраїлі заявляють, що у будівлі школи перебували бойовики, тож таким чином вони убезпечували мирне населення.

"Терористи ХАМАС використовували навчальний комплекс як схованку для керівництва та планування численних атак проти військ ЦАХАЛу та держави Ізраїль. Паралельно терористи розробляли та зберігали велику кількість зброї всередині комплексу", - йдеться у заяві ізраїльських військових. 

Останні дані свідчать про те, що внаслідок удару загинули 15 дітей і вісім жінок. Ще понад 100 людей отримали поранення. Частину з них доставили у медичні заклади медики, дехто прийшов сам.

За словами однієї з жінок, яка перебувала у школі, вона лише кілька місяців тому повернулася до Гази з Єгипту разом зі своєю донькою. Її дитина постраждала внаслідок сьогоднішнього удару та була доставлена ​​в лікарню.

Нагадаємо, Ізраїль вже неодноразово заявляв, що ХАМАС використовує цивільне населення Гази як живий щит, діючи в густонаселених районах, гуманітарних зонах, школах і лікарнях.

Як повідомляли "Ми-Україна", Ізраїль вважає, що третина заручників, яких захопили 7 жовтня бойовики ХАМАС, мертві.

Головне