Ізраїль завдасть потужних ударів на Близькому Сході цієї ночі, – ЦАХАЛ

Ізраїль завдасть потужних ударів на Близькому Сході цієї ночі, – ЦАХАЛ

Ізраїльські Збройні сили продовжать свої операції на повну потужність і планують подальші удари по Близькому Сходу, зокрема і цієї ночі. Про це заявив речник ЦАХАЛ Даніель Хагарі, пише The Times of Israel. 

"Ізраїльські ВПС продовжують діяти на повну потужність і сьогодні ввечері також продовжать завдавати потужних ударів по Близькому Сходу, як це було протягом усього минулого року", - заявив він

Хагарі заявив, що Тегеран, скоївши цей обстріл, підштовхує Близький Схід до ескалації.

"Ми будемо діяти в місці і в час, які виберемо самі, відповідно до вказівок політичного ешелону", - наголосив представник ЦАХАЛ.

Він також відзначив ефективність спільних ізраїльсько-американських зусиль з протиракетної оборони під час відбиття атаки, яка включала 180 іранських ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран пригрозив Ізраїлю "ударом у тисячу разів сильнішим' у разі відповіді

Посол Ізраїлю в ООН Данні Данон заявив, що Тель-Авів "готовий і підготовлений як до оборони, так і до наступу". Дипломат наголосив, що керівництво країни вживе всіх можливих заходів для для захисту громадян Ізраїлю.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 1 жовтня Ізраїль зазнав масштабної ракетної атаки з боку Ірану, під час якої було випущено 180 балістичних ракет. Армія оборони Ізраїлю повідомила  про успішне перехоплення більшості ракет завдяки ефективній роботі систем протиповітряної оборони. США також долучились до збиття - в Пентагоні розповіли, що цього вечора два їхні есмінці ВМС здійснили запуск приблизно дванадцяти перехоплювачів для нейтралізації іранських ракет, спрямованих на Ізраїль

 

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.