Ізраїль вперше продав за кордон систему протиракетної оборони "Праща Давида"

Ізраїль вперше продав за кордон систему протиракетної оборони

Ізраїль вперше продав за кордон систему протиракетної оборони "Праща Давида". Країною, яка її придбала, є Фінляндія. Контракт був укладений на суму 317 млн євро.

Про це повідомило Міністерство оборони Ізраїлю на сторінці в X (колишній Twitter).

Систему ПРО розробили компанія з Ізраїлю Rafael Advanced Defense Systems та компанія зі США Raytheon для перехоплення ракет противника. Вона здатна збивати крилаті та балістичні ракети середньої та великої дальності дальністю від 40 до 300 кілометрів

Така протиракетна система Ізраїлю та США є однією з найдосконаліших у всьому світі, повідомили виробники. Генеральний директор Rafael заявив, що ця угода є справді значущою. Вона не лише забезпечує захист неба країни, але й сприяє подальшому розвитку інновацій та досліджень в області оборони.

Праща Давида.jpg (91 KB)

США дозволили Ізраїлю продати Фінляндії систему протиракетної оборони "Праща Давида" ще в серпні цього року. Фінляндія заявила, що хотіла б купити "Пращу Давида" наступного дня після приєднання до НАТО. Однак для цього необхідно було отримати дозвіл від Сполучених Штатів, які також брали участь у розробці системи ПРО.

Міністерство оборони Фінляндії заявило, що нова система протиракетної оборони значно розширить радіус дії засобів ППО наземного базування країни.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сектор Гази після закінчення війни залишиться під контролем Ізраїлю, заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу. Крім того, офіційні особи Сполучених Штатів Америки запропонували направити до Гази міжнародні сили. До їхнього складу, можливо, увійдуть війська сусідніх арабських країн.

Головне