Ізраїль відновлює постачання води до Гази, - міністр енергетики

Ізраїль відновлює постачання води до Гази, - міністр енергетики

Ізраїльський міністр енергетики Ісраель Кац заявив, що Ізраїль відновлює постачання води до півдня Сектору Гази. За його словами, таке рішення було погоджено з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху та президентом США Джо Байденом.

Про це повідомило видання The Times of Israel.

Напередодні про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван з посиланням на інформацію, отриману від Ізраїлю. При цьому наразі йдеться про подачу води тільки на південь Гази. Це питання перебувало у центрі дискусій останні кілька днів.

Салліван зазначив, що Сполучені Штати, Ізраїль, Єгипет та ООН координують роботу для відновлення доступу мирних палестинців до предметів базової потреби.

Раніше Ізраїль припинив водопостачання після викрадення ізраїльських громадян ХАМАСом. За останніми даними ізраїльського Інституту досліджень національної безпеки, ХАМАС викрав 126 ізраїльтян.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент США Байден планує спільний пакет військової допомоги для Ізраїлю та України на понад 2 млрд доларів. Байден проведе "інтенсивні перемовини" з Конгресом США щодо цього.

Головне