Ізраїль вдарив по системах ППО та ракетних об'єктах Ірану, – Нетаньягу

Ізраїль вдарив по системах ППО та ракетних об'єктах Ірану, – Нетаньягу

Ізраїль завдав значного удару по оборонних об'єктах Ірану, зокрема по його протиповітряній обороні та інфраструктурі виробництва ракет, заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Про це повідомляє Times of Israel.

Нетаньягу назвав удар "точним і потужним", додавши, що всі цілі досягнуті. Він також підкреслив, що їхній конфлікт не з іранським народом, а з урядом, який загрожує стабільності на Близькому Сході.

"Два дні тому ми завдали удару по голові спрута - іранському режиму. Режим повинен зрозуміти одну просту річ, - хто б не завдав шкоди нам, ми завдамо шкоди йому", - заявив Нетаньягу.

Супутникові знімки підтвердили руйнування двох важливих об'єктів Ірану: військової бази Парчін, де проводили випробування вибухових речовин, і була пошкоджена секретна іранська військова база Парчін на південний схід від іранської столиці, де, як підозрює МАГАТЕ, Іран у минулому проводив випробування потужних вибухових речовин, здатних запустити ядерну зброю.

Згідно з численними повідомленнями ЗМІ, широкомасштабні повітряні удари Ізраїлю по Ірану підірвали здатність Тегерана виробляти балістичні ракети великої дальності.

Нагадаємо, британський прем’єр-міністр Кір Стармер закликав всі сторони проявити стриманість у відповідь на удари Ізраїлю по іранських військових об’єктах.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Ізраїлі вантажівка протаранила автобусну зупинку - 35 людей постраждали. Ізраїльська поліція розглядає всі можливі версії події, включно з імовірністю теракту.

Головне