Ізраїль стягує танки до ліванського кордону

Ізраїль стягує танки до ліванського кордону

Cитуація на ізраїльсько-ліванському кордоні загострюється. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант допустив ймовірне розширення військових дій Ізраїлю, в той час як на кордоні з Ліваном помічено скупчення танків, пише Sky News.

Офіс Галланта заявив, що міністр проводить "оперативну оцінку ситуації" щодо "розширення діяльності Армії оборони Ізраїлю на північному фронті". В той самий час на північ Ізраїлю були відправлені додаткові три батальйони резервістів для підготовки до можливого наземного вторгнення.

Ескалація напруженості відбулася після підтвердження "Хезболлою" загибелі свого лідера Хасана Насралли внаслідок ізраїльського авіаудару в Бейруті. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху у своєму першому публічному виступі після цієї події назвав ліквідованого бойовика "терористом" і заявив, що його ліквідація допоможе повернути переміщених ізраїльтян до своїх домівок на півночі та чинитиме тиск на ХАМАС щодо звільнення ізраїльських заручників у Секторі Гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден: смерть лідера "Хезболли" є мірою справедливості

За даними МОЗ Лівану, внаслідок ударів Ізраїлю загинуло щонайменше шість людей (не враховуючи Насраллу), 91 особа отримала поранення. Верховний комісар ООН у справах біженців повідомив про переміщення "понад 200 000" осіб всередині Лівану, а також про те, що "понад 50 000 ліванців та сирійців, які проживають у Лівані, перетнули кордон із Сирією".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Іран виступає посередником у секретних переговорах між росією та єменськими хуситами щодо передачі бойовикам протикорабельних ракет "Онікс".

 

Головне