Ізраїль розкопав тунелі "Хезболли" на півдні Лівану - вони не такі, як у ХАМАС в Газі

Ізраїль розкопав тунелі

Армія оборони Ізраїлю виявила розгалужену мережу підземних тунелів "Хезболли" на півдні Лівану, яка простягається від Бейрута до сирійського кордону. На відміну від тих, які мав ХАМАС у Газі, ці споруди вирізані в скелях, пише Inedependent. 

Ліванська мережа тунелів "Хезболли" простягається далеко за межі півдня країни, охоплюючи також передмістя Бейрута та кордон із Сирією. Там бойовики зберігають зброю, зокрема контрабандні поставки озброєння з Ірану.

ЦАХАЛ заявив про виявлення сотень подібних локацій під землею, кожна з яких може вмістити до десяти осіб. Низка тунелів оснащена світлом, вентиляцією та навіть водопроводом. 

"У середині серпня "Хезболла" опублікувала відео, на якому було показано щось схоже на печеристий підземний тунель, досить великий для проїзду вантажівок, навантажених ракетами. Також "Хезболла" показала бійців на мотоциклах усередині освітленого тунелю, названого "Імад-4" на честь покійного військового командира угруповання Імада Мугніє, якого було вбито в Сирії в 2008 році в результаті вибуху, в якому звинуватили Ізраїль", - пише видання. 

Колишній ліванський генерал Наджі Малаеб вважає, що тунелі "Хезболли" сильно заважають Ізраїлю. Він порівнює це з ситуацією в Газі, де ХАМАС використовував свої тунелі, щоб заплутати ізраїльських військових і влаштовувати несподівані напади на них. 

Водночас ізраїльська влада запевняє, що операція на півдні Лівану йде за планом. Військове керівництво стверджує, що вбито сотні бойовиків "Хезболли" з початку наземної операції в країні. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, європейський газовий ринок відреагував на загострення в регіоні Близького Сходу зростанням.  

 

 

 

Головне