Ізраїль припинив масовані авіаудари по об'єктах Ірану, - ЗМІ

Ізраїль припинив масовані авіаудари по об'єктах Ірану, - ЗМІ

Армія оборони Ізраїлю оголосила про завершення нічної операції, в рамках якої було завдано серії авіаударів по військових об'єктах в Ірані.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Ізраїльські військові заявляють, що удари стали відповіддю на попередні атаки з боку Ірану. В атаках на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю взяли участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідувальні засоби. Військові атаки відбувалися у декілька хвиль та охоплювали різні регіони Ірану. Зазначається, що літаки повернулися на бази в Ізраїль без пошкоджень.

"Якщо Іран зробить помилку та вирішить піти на ескалацію, Ізраїль готовий відповісти", – заявив контр-адмірал Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі.

Ціллю ударів стали військові об'єкти, зокрема батареї ППО та об'єкти з виробництва балістичних ракет, що використовувалися при іранських атаках на Ізраїль 1 жовтня. У заяві іранської протиповітряної оборони йдеться, що Ізраїль атакував військові об'єкти у провінціях Тегеран, Хузестан та Ілам.

Нагадаємо, повідомлялося про серії вибухів у Тегерані та інших містах. ЦАХАЛ офіційно підтвердив інформацію про атаку, заявивши, що завдаються "точні удари" по іранських військових цілях. Іран та Ірак закрили свій повітряний простір.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, п'ятеро ізраїльських солдатів загинули через атаку бойовиків "Хезболли" на півдні Лівану, ще 19 отримали поранення.

Головне