Ізраїль поступово відмовляється від використання таборів для полонених палестинців

Ізраїль поступово відмовляється від використання таборів для полонених палестинців

Ізраїль поступово відмовляється від використання військового табору Сде-Тейман для утримання палестинських полонених, захоплених під час війни в Секторі Гази. Як пише Reuters, рішення було прийняте на тлі скарг правозахисних організацій щодо того, у цьому закладі до бранців застосовувалося жорстоке поводження.

Згідно з повідомленнями представників юстиції, в'язні, які перебувають у Сде-Теймані, відкритому після нападу ХАМАС на південь Ізраїлю 7 жовтня, будуть поетапно переведені до місць постійного утримання. Переміщення вже розпочалося, і більшість ув'язнених, які очікується, мають бути переселені протягом декількох тижнів. Це, своєю чергою, дозволить покращити умови їхнього перебування.

У відповідь на петицію, подану Асоціацією за громадянські права Ізраїлю, державний прокурор Анер Хельман повідомив, що 700 ув'язнених вже переведено до в'язниці Офер, що на Західному березі річки Йордан. Ще 500 осіб планується перевести найближчими тижнями, а 200 залишаться в Сде-Теймані.

Ізраїльські військові заявили, що проводять розслідування смертей палестинців, захоплених під час війни в Газі, а також умов утримання в Сде-Теймані. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Костін: Кожен українець, який був у російському полоні, піддавався жорстокому поводженню

Нагадаємо, за даними ізраїльського уряду, оприлюдненими 4 червня, більше третини заручників, які залишаються в Секторі Гази, ймовірно, загинули.

Як писав "Ми-Україна" раніше, глобальна правозахисна організація Human Rights Watch висунула звинувачення проти Ізраїлю, стверджуючи, що країна використовувала запалювальні снаряди з білим фосфором по житлових районах щонайменше у п'яти містах та селах на півдні Лівану. 

Головне