Ізраїль погодився не атакувати ядерні та нафтові обʼєкти Ірану

Ізраїль погодився не атакувати ядерні та нафтові обʼєкти Ірану

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу інформував адміністрацію президента США Джо Байдена про наміри завдати удару по військових об'єктах Ірану. Про це повідомили в газеті The Washington Post.

Це прозвучало на тлі зростаючої напруженості між двома країнами після нещодавнього ракетного обстрілу Ізраїлю з боку Ірану.

Нетаньягу заявив про плани атакувати військову інфраструктуру Ірану, а не ядерні чи нафтові об'єкти. Ця інформація була передана під час телефонної розмови між Байденом і Нетаньягу 9 жовтня.

Близький Схід готується до можливої ескалації конфлікту між Ізраїлем та Іраном. США публічно не підтримують удару по іранських ядерних об'єктах.

Також світові ціни на нафту зросли через побоювання можливої атаки на нафтові об'єкти Ірану.Експерти застерігають, що масштабний удар по експортних потужностях Ірану може призвести до виведення з ринку 1,5 мільйона барелів щоденних нафтових поставок.

Нагадаємо, російські війська здійснили масштабну атаку на територію України, використовуючи безпілотники та ракети різних типів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом минулої доби на фронті відбулося 198 бойових зіткнень між українськими та російськими військами, найактивніші бої точилися на Курахівському, Покровському та Лиманському напрямках. 

Головне