Ізраїль після Лівану може напасти на Туреччину, - Ердоган

Ізраїль після Лівану може напасти на Туреччину, - Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував наступ Ізраїлю на Ліван і вважає, що країна може напасти на Туреччину.

Про це повідомляє турецьке агентство TRT.

Ердоган звинуватив Ізраїль у геноциді в Секторі Гази та наголосив, що наслідки нинішнього конфлікту з Ліваном можуть бути значно серйознішими, ніж попередні. Він також висловив занепокоєння, що після Лівану Ізраїль може звернути свою увагу на турецькі території.

"Після Палестини та Лівану ізраїльське керівництво, що одержиме божевільною ідеєю “землі обітованої”, націлиться на наші рідні землі. Окупація, терор і агресія вже біля нашого порога. Перед нами не держава, пов'язана законом, а банда вбивць, що харчується кров'ю і розжиріла від окупації", - заявив Ердоган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна Ізраїлю та Хезболли: чому ЦАХАЛ заходить у Ліван і до чого це призведе

Він також підкреслив, що Туреччина готова відповісти на будь-яку загрозу з боку Ізраїлю.

"Агресія Ізраїлю торкається і Туреччини. Ми протистоятимемо цьому державному тероризму всіма доступними засобами заради нашої Батьківщини, нашого народу та нашої незалежності",  – наголосив він.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу пообіцяв, що його країна відреагує на масштабну ракетну атаку з боку Ірану, яка відбулася 1 жовтня.

Головне