Ізраїль оголосив евакуацію з 28 населених пунктів біля Лівану

Ізраїль оголосив евакуацію з 28 населених пунктів біля Лівану

Влада Ізраїлю у понеділок, 16 жовтня, заявила про активацію плану з евакуації громадян, які проживають неподалік спільної ділянки ізраїльсько-ліванського кордону. Йдеться про двокілометрову зону від Лівану, пише The Guardian.

Оголошення послідувало за ударами, які час від часу по ізраїльській території завдає воєнізоване угруповання "Хезболла" з території Лівану. Евакуації підлягають жителі майже 30 населених пунктів. План вивезення людей з небезпечної території схвалив очільник Міноборони Ізраїлю Йоав Галант.

Як відомо, керівництво "Хезболли" неодноразово заявляло, що угруповання повністю готове вступити у війну в Ізраїлі. Заступник ватажка "Хезболли" Наім Кассем підкреслив, що "закулісні дзвінки нам з боку великих держав, арабських країн, посланців ООН, які прямо чи опосередковано закликають нас не втручатися, не матимуть жодного ефекту".

Нагадаємо, у відповідь на обстріли 15 жовтня, ЦАХАЛ 16 жовтня завдав вогневого ураження по військовій інфраструктурі "Хезболли" на території Лівану. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у понеділок, 16 жовтня, з Ізраїлю вилетів вже другий евакуаційний рейс з громадянами України. На борту знаходиться 155 наших співгромадян, з яких 23 дітей та 107 жінок. Попередній такий рейс було здійснено 14 жовтня. 

Головне