Ізраїль може обміняти тіло лідера ХАМАСу на заручників, - ЗМІ

Ізраїль може обміняти тіло лідера ХАМАСу на заручників, - ЗМІ

Після ліквідації ватажка ХАМАС Ях'ї Сінвара його тіло було переміщене до секретного місця в Ізраїлі. У Єрусалимі та Вашингтоні висловлюють обережний оптимізм, що ця подія може прискорити процес звільнення заручників.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Проте палестинські терористи заявили, що заручники не будуть звільнені, поки не завершиться війна та Ізраїль повністю не виведе свої війська з Гази.

За даними ЗМІ, Ізраїль готовий розглянути обмін останків Сінвара на заручників, якщо ХАМАС виступить із такою пропозицією. Водночас є побоювання, що могила Сінвара може стати об'єктом поклоніння серед його прибічників.

У повідомленні йдеться, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу провів консультації щодо подальших дій у Газі після ліквідації лідера ХАМАС. Білий дім підтвердив, що переговори про перемир'я і звільнення заручників наразі не відновлено.

Зазаначається, що брат Сінвара, Мухаммед, який може стати його наступником, є не менш прихильним до жорстких дій. зраїль міг би укладати дрібніші угоди про заручників із розрізненими фракціями ХАМАС, якщо найближчим часом не буде сформовано центральне керівництво.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац повідомив у четвер, що лідер ХАМАС Ях'я Сінвар мертвий.

"Масовий убивця Ях'я Сінвар, який несе відповідальність за різанину і звірства 7 жовтня, був убитий сьогодні солдатами ЦАХАЛу. Це велике військове і моральне досягнення для Ізраїлю і перемога для всього вільного світу проти осі зла радикального ісламу на чолі з Іраном", - заявив Кац.

Як повідомляли "Ми-Україна", ізраїльські військові ліквідували Махмуда аль-Мабхуха, який очолював безпілотні сили ХАМАС на півночі Сектора Гази. Він керував ударами БПЛА по ізраїльських територіях.

Головне