Із осені в Парижі заборонять прокат електросамокатів

Із осені в Парижі заборонять прокат електросамокатів

Париж стане першою столицею у Європі, де заборонять електросамокати із 1 вересня. Про це повідомляє  The Mayor.

Із 1 вересня спливає термін діє контрактів трьох операторів електросамокатів у Парижі – Dott, Lime і Tier, тож вони мають прибрати транспорт із громадських місць. Загалом у Парижі нараховують 15 000 електросамокатів.

Компанії планують перенести свої електросамокати на ринки інших країн, де вони працюють. Згідно зі звітом 20 Minutes, електросамокати Lime з’являться у містах Німеччини, а також у данському Копенгагені, Лондоні і французькому Ліллі.

Електросамокати Dott уже почали виводили з вулиць Парижа – щотижня їх меншає на 500 одиниць. Самокати передадуть до бельгійських міст, французького Бордо і Тель-Авіва в Ізраїлі. Крім того, оператор Tier перенесе електросамокати у Варшаву, Берлін і невеликі муніципалітети в регіоні Іль-де-Франс.

Заборона електросамокатів не означає, що оператори зовсім залишать Париж: частиною їхнього бізнесу є оренда велосипедів. Тому частину працівників, які працюють у відділі електросамокатів, переведуть до відділу велосипедів. Наприклад, у Парижі налічують близько 10 000 велосипедів від компанії Lime.

Як писали "Ми-Україна" раніше , на сайті Верховної ради України 4 серпня зареєстрували законопроєкт, який пропонує посилити адміністративну відповідальність за шум від мотоциклів та машин.

Головне