Італію охопила масштабна повінь: щонайменше шестеро людей загинули

Італію охопила масштабна повінь: щонайменше шестеро людей загинули

Принаймні шестеро осіб загинули, інші двоє вважаються безвісти зниклими через масштабну повінь, яка спричинила затоплення значної частини Тоскани в Італії 3 листопада.

Інформацію цю повідомило агентство Reuters.

Річка Бізенціо, що протікає через Тоскану, вийшла з берегів, змивши автомобілі та змусивши місцевих мешканців шукати порятунок на дахах будинків, щоб уникнути повені.

1163290_1_w_1000.jpg (53 KB)

"Ситуація все ще дуже надзвичайна", - заявив регіональний радник з питань цивільного захисту, коментуючи ситуацію в місті Кампі-Бізенціо, розташованому за 15 кілометрів від Флоренції.

"В інших областях вода вже відступила, але залишилися бруд та руйнування", - додав радник.

Близько 190 людей були евакуйовані, майно зазнало руйнування, а автомобілі залишилися під водою. Повідомляється, що близько 48 тисяч людей в регіоні залишилися без електропостачання. Уряд Італії оголосив надзвичайний стан і виділив перших п'ять мільйонів євро для надання допомоги найбільш постраждалим районам.

Губернатор Тоскани Еудженіо Джані відзначив, що в регіоні ніколи не було такої обсяжної кількості опадів за такий короткий проміжок часу. Він підкреслив, що це найсильніший дощ за останні 100 років.

Такі надзвичайні погодні умови виникли внаслідок шторму Кіаран, який справляє вплив на Західну Європу.

1163290_4_w_1000.jpg (78 KB)

1163290_7_w_1000.jpg (60 KB)

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, вночі ворог атакував Сумщину “шахедами” - Повітряні сили повідомили про збиття.

Головне