Італійське містечко на кордоні з Францією накрив селевий потік

Італійське містечко на кордоні з Францією накрив селевий потік

Невелике італійське містечко Бардонеккія у П’ємонті, що на кордоні з Францією, накрив селевий потік у ніч проти понеділка, 14 серпня. Це сталося внаслідок зсуву ґрунту в горах.

Про це повідомило видання Ansa. Як зазначається, ввечері, 13 серпня, потік, який протікає через місто, несподівано перетворився на бурхливу річку з грязюки. Вона зносила усе на своєму шляху.

Причиною цьому став зсув ґрунту високо у горах.

Внаслідок аномалії близько сотні мешканців міста довелося провести ніч в евакуації через те, що їхні будинки пошкоджені. Вже вранці рятувальники повідомили, що врятували шістьох людей із фургона, який знесло потоком. Вони також продовжують пошуки можливих жертв стихії.

Зниклими наразі вважаються п’ятеро людей.

Рятувальні служби також з’ясовують масштаби шкоди у зоні, де пройшов селевий потік. Багато мостів непроїзні.

Нагадаємо, станом на ранок середи, 9 серпня, кількість загиблих в результаті зсуву ґрунту на грузинському курорті Шові зросла до 20 осіб. За даними речника парламенту Шалви Папуашвілі, у списку зниклих безвісти залишаються 13 осіб, половина з них діти. Пошуки людей тривають – на місці працюють близько тисячі рятувальників та військових, працює багато спецтехніки.

Як відомо, однією з жертв трагедії у Грузії, яка сталася 3 серпня, стала громадянка України. Це медійниця Аліна Поліковська, якій було три роки. Вона перебувала у Грузії з чоловіком та трьома дітьми. Їх продовжують шукати рятувальники. МЗС України відразу ж встановило зв’язок із рідними загиблої та взаємодіє з владою Грузії стосовно репатріації тіла. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у селі Фонтанка-2, що в Одеському районі, на вулиці Набережній в результаті зсуву ґрунту поблизу морського берега загинув 10-річний хлопчик.

Головне