ISW: Пригожин не дотримується угоди з кремлем

ISW: Пригожин не дотримується угоди з кремлем

Керівник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин не дотримується угоди укладеної з кремлем. Укладена щодо переміщення разом з його найманцями у Білорусь після спроби заколоту, яка сталась у червні 2023 року. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Лукашенко і Кремль раніше оголосили, що Пригожин, Путін і Лукашенко досягли угоди, яка пропонувала Пригожину і силам "Вагнера", що брали участь у повстанні, гарантії безпеки в Білорусі. Повний зміст цієї угоди не розголошується, але схоже, що "Вагнер" не виконує своєї частини угоди", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 6 липня лідер білоруського режиму Олександр Лукашенко заявив, що Пригожин не перебуває у Білорусі.

На думку аналітиків Інституту, це вказує на те, що Пригожин, ймовірно, не підтримує угоду. Вона була укладену за посередництва Лукашенка між Пригожиним та президентом росії Володимиром Путіним після збройного заколоту Вагнера.

Російські ЗМІ також зазначили, що Пригожин перебуває у Росії, а не на території Білорусі. Зокрема, одне з опозиційних видань заявило, що літак Пригожина приземлився в Ростовській області після вильоту з Московської області вранці 6 липня. 

Як повідомляли “Ми-Україна”, раніше заколот Євгена Пригожина та ПВК “Вагнера” змінив ставлення росіян та російських військових до вищого військово-політичного керівництва рф. 

Головне