"Історичні рішення": Сибіга поговорив з Блінкеном по телефону

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів телефонну розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Вони обговорили кроки, "які призведуть до історичних рішень". 

Про це очільник українського відомства заявив у Х (колишній Twitter).

Під час розмови сторони обговорили підсумки візиту президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів та узгоджували наступні дії.

"У рамках нашого регулярного діалогу відбулася продуктивна телефонна розмова з Ентоні Блінкеном для обговорення результатів візиту Володимира Зеленського в США та координації подальших кроків, які призведуть до історичних рішень і наблизять нашу перемогу", - написав він.

Сибіга не уточнив, про які саме рішення йде мова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай і Бразилія просувають "Друзів миру": чому це важливо для України та світу?

Нагадаємо, керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що план перемоги України, ініційований президентом України Володимиром Зеленським, представлять суспільству для ознайомлення, проте, з міркувань безпеки, документ буде надано суспільству лише частково. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Європейська комісія посилила юридичний тиск на Угорщину, подавши позов до суду ЄС щодо суперечливого закону про "національний суверенітет". Брюссель стверджує, що цей закон порушує широкий спектр фундаментальних прав громадян.

Головне