Історична посадка: китайський зонд висадився на зворотному боці Місяця

Історична посадка: китайський зонд висадився на зворотному боці Місяця

Запущений Китаєм космічний корабель Chang'e-6 здійснив посадку на зворотному боці Місяця. Корабель висадився у басейні Південного полюса-Ейткен. Про це пише Reuters.

Поверхні місяця зонд торкнувся о 01:23 2 червня (за Києвом). На Місяці космічний корабель має відібрати зразки каменів і ґрунту.

У Китаї заявили, що місія є надзвичайно складною, оскільки Chang'e-6 приземлився на зворотному боці Місяця, який обернений від Землі.

"Посадка на зворотному боці Місяця дуже складна, тому що немає прямої видимості. Потрібно покладатися на багато факторів, щоб контролювати те, що відбувається", - пояснив технічний спеціаліст Європейського космічного агентства Ніл Мелвілл-Кенні, який працює з Китаєм.

Також він додав, що у високих широтах є певні перешкоди, які дуже сильно впливають на системи посадкових апаратів.

Як відомо, зонд Chang'e-6 був запущений 3 травня на китайській ракеті Long March 5 із центру запуску супутників Wenchang на південному острові Хайнань. Околиць Місяця він досягнув приблизно за тиждень, після чого розпочав підготовку до посадки.

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, японський мільярдер Юсаку Маедзава оголосив про своє рішення відмовитися від запланованого польоту навколо Місяця на кораблі SpaceX. Бізнесмен пояснив своє рішення невизначеністю у реалізації цього проекту.

 

Головне